CyberGrass

ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Tämä kansainvälinen projekti esittelee uuden miehittämättömiin ilma-aluksiin (UAV) ja satelliitteihin perustuvan nurmirehun laadun ja määrän arviointimenetelmän. Menetelmää testataan pelto-olosuhteissa.

Nayttokuva 2021 11 29 110701
Interreg Botnia Atlantica logo suomi

Nurmiviljelyn keskeisiä kehittämiskohteita ovat peltolohkokohtaisen nurmisadon laadun arvioiminen ja määrällisen tiedon puutteiden parantaminen.

Tämä projekti esittelee uuden miehittämättömiin ilma-aluksiin (UAV) ja satelliitteihin perustuvan nurmirehun laadun ja määrän arviointimenetelmän. Menetelmää testataan pelto-olosuhteissa. Projektissa etsitään ratkaisua nurmisadon määrän ja laadun määrittämishaasteeseen tuottamalla sekä lohkokohtainen satoarvio (kg/ha) että lohkokohtainen ennuste sadon laadusta ennen sadonkorjuuta.

Kehitettävä menetelmä tarjoaa viljelijöille heidän tarvitsemaansa tietoa oikea-aikaisesti käytettäväksi säilörehunurmien viljelyssä. Tämä voi parantaa maidon- ja lihantuotannon kannattavuutta. Menetelmä auttaa myös tilaa viljelyn suunnittelussa lohkomäärän olleessa suuri ja lohkojen sijaitessa kaukana tilan talouskeskuksesta. Lue lisää projektiaktiviteeteista rahoittajan nettisivulta.

Hanketta rahoittaa Interreg Botnia-Atlantica -ohjelma ja mukana on yhteistyökumppaneita Suomesta ja Ruotsista. Hankkeen koordinaattorina toimii Luonnonvarakeskus LUKE.

Ajankohtaista -  Vastaa kyselyyn
30.8.2022
 
CyberGrass-hankkeen tavoitteena on kehittää ja esitellä uusi miehittämättömiin ilma-aluksiin (UAV) ja satelliitteihin perustuva nurmikasvustojen rehun laadun ja määrän arviointimenetelmä. Tätä työtä varten tarvitsemme tietoa nyt käytössä olevista menetelmistä säilörehunurmen korjuuajankohdan arviointiin. Ole hyvä ja vastaa kyselyymme Kuinka päätän säilörehunurmen korjuuajankohdan? Klikkaa antamaan vastauksesi linkin takaa --> https://link.webropolsurveys.com/S/8676F322A53B8ADA

Drone